h1

Kypsytyksen 10. päivä

huhtikuu 12, 2007

Aqua-Webistä kyselin neuvoja, miten tuota altaan kypsyyttä voisi testata ja sieltä antoivat ensin tukkapöllyä, että jotain kaupallisia valmisteita on erehdytty käyttämään ja sen jälkeen käskivät mennä apteekkiin hakemaan hirvensarvisuolaa, jolla typpibakteereita ruokitaan.

No, eipä auttanut kuin totella ja hain apteekista HSS:t. Sitä myydään 30 gramman pusseissa ja annostelu on 3 mg/l, eli kokonaiset 0,9 g piti altaaseen heittää. Helppo homma, kun oma keittiövaaka näyttää juuri ja juuri gramman tarkkuudella massat. Siinä sitten siirtelin valkoista jauhetta kasasta toiseen kuin paraskin narkkari ja yritin päätyä mahdollisimman lähelle 0,9 grammaa.

Vesiarvoihin toimenpiteellä ei ainakaan heti ollut vaikutusta.

Suure Nykyarvo Tavoitearvo
pH 6,8 6-6,8
GH (kokonaiskovuus) >6 3-6
KH (karbonaattikovuus) N/A 10-15
nitriitti NO2 (mg/l) 0 0
nitraatti NO3 (mg/l) 10 12-20
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: